zzp-kapper bij salon b
zzp-kapper bij salon b

Alle Salon B locaties

Veel vrijheid en flexibiliteit

24 – 48 uur, jij bepaalt

Verdien naar eigen inzet

Salon B: de ultieme werkplek voor de zzp-kapper

Heb jij al een aantal jaren ervaring als haarstylist en ben je toe aan een leuke, nieuwe uitdaging? Wil je je eigen werkdagen en -tijden bepalen én meer verdienen? Houd je ervan om samen te werken met gemotiveerde collega’s en je klant een fantastische ervaring te bezorgen? Dan zijn wij misschien wel een match made in heaven! Bij Salon B kun je ervoor kiezen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Je huurt een werkplek in een van onze salons en vormt samen met de andere haarstylisten een coöperatie. Zelfstandig dus, maar niet alleen. Wij ondersteunen je bij van alles en nog wat: van marketing tot administratie en van business coaching tot educatie. Dit alles zodat jij je kunt richten op datgene wat voor jou belangrijk is: het ontwikkelen van je eigen talent en alle blije, gelukkige en tevreden klanten die graag bij jou terugkomen.

Deze bijzondere samenwerking brengt veel voordelen met zich mee voor jou als haarstylist…

VRIJHEID

Vrijheid

Je kunt parttime of fulltime werken en bepaalt je eigen werkdagen en -tijden.

TEAM SPIRIT

Team spirit

Je bent zelfstandig ondernemer, maar hebt altijd leuke, gemotiveerde collega’s om je heen.

EDUCATIE

Educatie

Je wordt geïnspireerd door nationale én internationale topeducators.

Samen een sterke business bouwen

Ben je zelfstandig ondernemer bij Salon B, dan krijg je op alle vlakken ondersteuning van het Salon B support team en de office crew, waardoor jouw business snel en op een gezonde manier kan groeien, terwijl jij een fijn gevoel van zekerheid ervaart. Denk hierbij aan ondersteuning op het gebied van marketing, administratie, business coaching en educatie. Je bent omringd door mensen die jou graag vooruit willen helpen en er staat altijd iemand voor je klaar als je een vraag hebt of ergens hulp bij kunt gebruiken.

ERVAREN: Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een salon waar je knip- en kleurbehandelingen zelfstandig hebt uitgevoerd.

GOEDE COMMUNICATOR: Je hebt een eerlijke en open communicatiestijl en je weet hoe belangrijk het is om te luisteren, ook tussen de regels door, om de wensen en behoeften van je klant in kaart te brengen. Je neemt een positieve en actieve houding aan tijdens adviesgesprekken.

TEAM-MINDED: Je staat open voor feedback, want je weet dat dit je vooruit helpt. Je vindt het fijn om anderen ook te zien groeien en begrijpt dat het succes van je collega’s bijdraagt aan jouw eigen succes.

INITIATIEFRIJK: Je wacht niet totdat anderen jou motiveren, maar je neemt zelf initiatief. Je weet dat jij verantwoordelijk bent voor je eigen succes en je bent niet bang om hulp te vragen wanneer je ondersteuning nodig hebt. Je begrijpt hoe belangrijk het is om daarin te investeren.

TALENTVOL: Je hebt de technische knowhow en vaardigheden in huis om mooi haar te creëren en dat tegelijkertijd gezond te houden. Je bent al een haarexpert, maar weet ook dat het belangrijk is om te blijven leren, om jezelf uit te blijven dagen en om continu te willen verbeteren.

PEOPLE PERSON: Je bent van nature oprecht geïnteresseerd in mensen. Je luistert niet omdat dat hoort, maar omdat je de ander graag wilt leren kennen. Je waardeert de loyaliteit van je klanten en het vertrouwen dat zij in jou hebben. Je wilt niets liever dan dat iedereen stralend de salon verlaat en doet er alles aan om daarvoor te zorgen.

Ons support team staat klaar om jou te ondersteunen bij je business, zodat jij je volledig kunt focussen op je klanten in de salon. Dit nemen we allemaal voor onze rekening…

• Business coaching
• Coöperatiebegeleiding
• Volledige financiële administratie
• Wekelijks financieel overzicht
• Aangifte inkomstenbelasting
• Verzorging jaarrekening
• Marketing
• Productassortiment en inkoop
• Educatie
• Locatiebeheer
• Conceptontwikkeling
• Trainingsmateriaal voor assistenten
• Bookingroom
• Verzekeringsadvies
• Salonsoftware
• Kwaliteitscontrole
• Bemiddeling personeelszaken

Zzp-haarstylisten bij Salon B betalen twee bedragen. Het eerste noemen we de stoelhuur. Dat is voor het gebruik van de ruimte en faciliteiten in de salon waar je werkt. Dit is gelijk voor alle zzp-haarstylisten in de salon (in verhouding tot het aantal dagen dat iemand werkt).

Daarnaast betaal je een franchise fee. Dit is een vast percentage van je omzet. De franchise fee is voor alle diensten die wij leveren als franchisegever: administratie, marketing, educatie, gebruik van de naam van Salon B, enzovoort.

Als je als haarstylist bij Salon B gemiddeld 5,5 uur per dag betalende klanten in je stoel hebt, kun je netto ongeveer € 1.900,- per maand verdienen. Als je één klant meer per dag helpt, waardoor je 6,4 uur per dag betalende klanten in je stoel hebt, kun je netto ongeveer € 2.900,- per maand verdienen. Uiteraard is het uiteindelijke resultaat afhankelijk van jouw persoonlijke performance.

Bij Salon B heb je je succes in eigen handen en verdien je naar eigen inzet. Wanneer je een volle bezetting met vaste klanten hebt, zijn er nog vele manieren om je omzet verder te laten groeien. Hierin word je uiteraard ook gecoacht.

Als ondernemer is het belangrijk om te weten hoe het met jouw business gaat. Welke onderdelen gaan goed, welke onderdelen kunnen verbeterd worden en waar liggen voor jou de kansen? Er is altijd ruimte om te groeien. Bij Salon B word je hierin ondersteund door een Scoreboardingscoach. Samen kijken jullie naar je cijfers en resultaten en bespreken jullie hoe jij nog meer uit je business kunt halen. Jullie stellen doelen vast op het gebied van vaste klanten per maand, bezettingsgraad per maand en meer en je krijgt tips om deze doelen te behalen. Ons voornaamste doel is ervoor zorgen dat jij zoveel mogelijk vaste klanten hebt. Dit zijn klanten die speciaal voor jou terugkomen naar de salon.

Q: Is er onderlinge concurrentie in de salons?
A: Nee, de haarstylisten ervaren onderling geen concurrentie. Sterker nog: ze gunnen hun collega’s het beste van het beste! We werken met een puntentellingsysteem. Door dit systeem worden alle klanten eerlijk verdeeld en is er nooit discussie over wie een klant mag helpen. Iedere haarstylist heeft evenveel recht op een nieuwe klant, of je nu nieuw bent of al jaren bij ons werkt.

Q: Wordt er veel gekleurd bij Salon B?
A: Onze kleuromzet is net zo hoog als onze knipomzet. De salons van Salon B zijn niet voor niets de ‘Number One Colour Salons’ van Nederland.

Q: Wat zijn de risico’s die ik loop als zzp’er?
A: Wanneer je bij Salon B begint als zzp-haarstylist, krijg je de eerste 26 weken stoelhuurkorting. Je betaalt een verlaagd, omzetgerelateerd bedrag. Na het eerste half jaar loop je de risico’s die nu eenmaal bij het zelfstandig ondernemerschap horen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je alleen voor deze uitdagingen staat. Je bent namelijk omringd door andere succesvolle zzp-haarstylisten en je collega’s van het hoofdkantoor die klaarstaan om jou te helpen.

Q: Hoe bouw ik mijn eigen klantenkring op?
A: Heb je nog geen vaste klantenkring? Dan is ons marketingteam er om jou op de kaart te zetten. We zorgen er samen voor dat onze (nieuwe) klanten kennis met je kunnen maken. Heb je al wel een vaste klantenkring? Dan kun je deze gewoon meenemen. Je klanten komen per slot van rekening in de eerste plaats voor jou, toch?

Q: Hoe deel ik mijn eigen werktijden in?
A: Je werkt bij ons minimaal drie tot maximaal zes dagen per week. Bij drie dagen per week werk je parttime (maximaal 32 uur per week); vanaf vier dagen werk je fulltime. We zijn van maandag tot en met zaterdag geopend. Binnen deze dagen mag je zelf beslissen wanneer je werkt. We raden je wel aan om eerst vijf dagen te gaan werken, zo bouw je sneller je klantenkring op. Wanneer je genoeg vaste klanten hebt, kun je ze inplannen op vier in plaats van vijf dagen, waardoor je een extra dagje vrij bent. Deze keuze is aan jou!

Q: Hoe werkt het met salonassistenten en andere medewerkers in de salon?
A: Kom je in de salon handen tekort? Dan kunnen jullie als coöperatie een salonassistent in dienst nemen die jullie kan ondersteunen bij de werkzaamheden in de salon. Jullie kunnen er ook voor kiezen om een schoonmaker en/of een GEM (Guest Experience Manager, een soort gastheer of gastvrouw) in dienst te nemen.

Antwoord jij ‘ja’ op de volgende vragen?

De haarfilosofie, de uitstraling en het imago van Salon B spreken me aan.
Ik wil niet voor een baas werken; ik wil mijn eigen succes bepalen.
Ik heb geen zin om alle administratie zelf te doen; ik wil me focussen op mijn klanten.
Ik wil werken in een team van gemotiveerde mensen.
Ik vind het fijn om ondersteuning te krijgen wanneer ik dit nodig heb.
Ik sta ervoor open om mijzelf te ontwikkelen en ik vind educatie belangrijk.

Heb je alle bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan zijn wij meant to B! Vul het contactformulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij hebben werkplekken beschikbaar in onze salons in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam Oud-Zuid, Arnhem, Den Bosch, Hilversum en Utrecht. Zie onze salonwebsite (www.salonb.nl/salons) voor meer informatie over de verschillende salonlocaties.

Heb jij interesse om bij Salon B te komen werken als zzp-haarstylist? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 Heb je een brandende vraag? Bel dan direct met Saskia van Ravenzwaaij (Franchise Manager bij Salon B) op 06-31677616.

SOLLICITATIEFORMULIER ZZP-KAPPER (ALLE LOCATIES)

Upload CV (max. 2MB) *

Leave this empty:


Is het zelfstandig ondernemerschap (nog) niets voor jou? Je kunt bij Salon B ook als haarstylist in loondienst werken met een vast contract.

Bekijk de vacature hier »